Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka z gulaszem"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 112
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 99
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 112
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki ugotuj w łupinach (najlepiej dzień wcześniej). Zimne obierz, zmiel w maszynce. Wyłóż na stolnicę. Dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli i wyrób ciasto.
Przygotuj zgrabne kopytka, ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową.
Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Przełóż do garnka, dodaj pokrojone papryki, podlej bulionem. Duś 45 minut.Gulasz zapraw mąką oraz śmietaną, dolej wody. Przypraw.
Kopytka rozłóż na talerze. Polej gulaszem. Każdą porcję udekoruj listkami natki.
Porcje 6 Przygot. 95 min Cena 2,15 zł Kalorie 464 kcal
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Takie jest życie