Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka z gulaszem"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 306
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 306
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Składniki
Ziemniaki ugotuj w łupinach (najlepiej dzień wcześniej). Zimne obierz, zmiel w maszynce. Wyłóż na stolnicę. Dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli i wyrób ciasto.
Przygotuj zgrabne kopytka, ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową.
Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Przełóż do garnka, dodaj pokrojone papryki, podlej bulionem. Duś 45 minut.Gulasz zapraw mąką oraz śmietaną, dolej wody. Przypraw.
Kopytka rozłóż na talerze. Polej gulaszem. Każdą porcję udekoruj listkami natki.
Porcje 6 Przygot. 95 min Cena 2,15 zł Kalorie 464 kcal
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Takie jest życie