Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Do ugotowanych wcześniej i wystudzonych ziemniaków dodać jajko i utrzeć. Dodać mąkę i nadal mieszać.
Stolnicę wysypać mąką. Z przygotowanej masy formować wałeczki o śr około 2 cm, spłaszczyć i pokroić na małe kawałki.
Mrożone kurki przelać wrzątkiem żeby nie były gorzkie. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i zioła. Po chwili dodać kurki i dolać śmietany. Sos dokładnie wymieszać, doprawić.
W tym czasie do gotującej się osolonej wody wrzucić kopytka. Kopytka polać sosem. GOTOWE