Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka z kurkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Grzyby oczyść, umyj. Duże pokrój. Cebulę posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj kurki, przyprawy oraz wino. Duś, mieszając, aż wino odparuje.
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach (możesz zrobić to dzień wcześniej). Ostudź, obierz, przepuść przez praskę.
Na blat wysyp obie mąki, ziemniaki, sól, wbij jajko. Zagnieć, podsypując mąką. Uformuj wałeczki o grubości ok. 1,5 cm.
Pokrój na kopytka i gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 2 min od wypłynięcia. Kopytka podaj z zagrzanymi kurkami, posypane serem i ozdobione sałatą.Źródło: Świat kobiety