Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka z pomidorami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9243
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9243
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 2,50 zł
Ugotowane w mundurkach ziemniaki obieramy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy sól, pieprz, obydwie mąki i roztrzepane jajko. Zagniatamy ciasto, które tniemy w plastry.
Na posypanej mąką stolnicy toczymy z plastrów wałeczki, na powierzchni których, tępą stroną noża, robimy dekoracyjną kratkę. Wałeczki kroimy na kopytka.
Oliwę rozgrzewamy z masłem, wrzucamy czosnek, szklimy. Dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy 20 minut na małym ogniu, mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Wlewamy kieliszek wina, chwilkę gotujemy. Gorące kluseczki (czyli włoskie gnocchi) mieszamy z sosem, dekorujemy bazylią i, ewentualnie, posypujemy tartym serem.Źródło: Rewia