Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka z pomidorami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 243
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 243
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 392
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 2,50 zł
Ugotowane w mundurkach ziemniaki obieramy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy sól, pieprz, obydwie mąki i roztrzepane jajko. Zagniatamy ciasto, które tniemy w plastry.
Na posypanej mąką stolnicy toczymy z plastrów wałeczki, na powierzchni których, tępą stroną noża, robimy dekoracyjną kratkę. Wałeczki kroimy na kopytka.
Oliwę rozgrzewamy z masłem, wrzucamy czosnek, szklimy. Dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy 20 minut na małym ogniu, mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Wlewamy kieliszek wina, chwilkę gotujemy. Gorące kluseczki (czyli włoskie gnocchi) mieszamy z sosem, dekorujemy bazylią i, ewentualnie, posypujemy tartym serem.Źródło: Rewia