Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z sosem pomidorowym po włosku"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7275
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7275
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Ziemniaki w mundurkach gotuję z łyżeczką soli, studzę, obieram. Przeciskam przez praskę, łączę z 10 dag mąki pszennej, z mąką ziemniaczaną, jajkiem i szczyptą soli, zagniatam ciasto. Na posypanej resztą mąki stolnicy formuję wałki o śred. 1,5 cm.
Kroję je na kawałeczki, turlam po stolnicy. Wrzucam na osolony wrzątek, gotuję, aż wypłyną.
Cebulę obieram, siekam, smażę w rondlu na łyżce oleju. Dodaję rozdrobnione pomidory z zalewą i łyżeczkę suszonych ziół. Duszę 10 minut.
Sos łączę ze śmietaną, doprawiam solą oraz pieprzem. Polewam kopytka. Podaje ze startym parmezanem i bazylią.Źródło: 100 rad