Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z sosem pomidorowym po włosku"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 540
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2981
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 515
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 540
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2981
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 515
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki w mundurkach gotuję z łyżeczką soli, studzę, obieram. Przeciskam przez praskę, łączę z 10 dag mąki pszennej, z mąką ziemniaczaną, jajkiem i szczyptą soli, zagniatam ciasto. Na posypanej resztą mąki stolnicy formuję wałki o śred. 1,5 cm.
Kroję je na kawałeczki, turlam po stolnicy. Wrzucam na osolony wrzątek, gotuję, aż wypłyną.
Cebulę obieram, siekam, smażę w rondlu na łyżce oleju. Dodaję rozdrobnione pomidory z zalewą i łyżeczkę suszonych ziół. Duszę 10 minut.
Sos łączę ze śmietaną, doprawiam solą oraz pieprzem. Polewam kopytka. Podaje ze startym parmezanem i bazylią.Źródło: 100 rad