Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,zdrowe i bardzo aromatyczne danie,serdecznie polecam:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Składniki
Miałam ugotowaną kaszę gryczaną dzień wcześniej,zostały mi dwie torebki,więc powstały koszyczki francuskie. Do kaszy dodać czosnek drobno pokrojony,kabanosy,jajka i przyprawy. Dokładnie wyrobić . Zostało mi trochę masy więc zrobiłam jeszcze kotleciki,ale o nich w następnym przepisie:)
Do babeczkowej foremki nakładac kwadraty ciasta francuskiego,do środka kaszę z przyprawami,a wierzch posypać startym serem żółtym. Boki ciasta francuskiego posmarować pędzelkiem roztrzepanym jajkiem. Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dól i piec do rozpuszczenia sera.
Smacznego życzę!