Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koszyczki z makaronu z mięsem"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2833
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2833
Składniki
Zagotuj litr osolonej wody, wlej łyżeczkę oleju. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucaj po jednym płacie lasagne i gotuj 5–6 minut. Wykładaj na blaszkę posmarowana olejem, obok siebie tak by się nie posklejały. Każdy płat przekrój na połowę.
Mięso podsmaż na oleju z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj maggi, ocet, pomidory bez zalewy i przyprawy. Podduś 5 minut. Mozzarellę pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z mię sem i zdejmij z ognia.
Foremki na muffinki wysmaruj cienko olejem. Do każdej włóż po dwa kawałki lasagne, tak by wypełniły całą foremkę (mają zachodzić na siebie). Do środka włóż po porcji mięsa. Zapiekaj przez 15–20 minut w 180oC. Od razu podawaj posypane natką.
Smakowicie!
By brzegi koszyczków nie wyschły w trakcie zapiekania, posmaruj je oliwą zmiksowaną z suszonymi pomidorami!Źródło: Naj