Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koszyczki z makaronu z mięsem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 717
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31345
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 431
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 717
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31345
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 431
Składniki
Zagotuj litr osolonej wody, wlej łyżeczkę oleju. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucaj po jednym płacie lasagne i gotuj 5–6 minut. Wykładaj na blaszkę posmarowana olejem, obok siebie tak by się nie posklejały. Każdy płat przekrój na połowę.
Mięso podsmaż na oleju z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj maggi, ocet, pomidory bez zalewy i przyprawy. Podduś 5 minut. Mozzarellę pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z mię sem i zdejmij z ognia.
Foremki na muffinki wysmaruj cienko olejem. Do każdej włóż po dwa kawałki lasagne, tak by wypełniły całą foremkę (mają zachodzić na siebie). Do środka włóż po porcji mięsa. Zapiekaj przez 15–20 minut w 180oC. Od razu podawaj posypane natką.
Smakowicie!
By brzegi koszyczków nie wyschły w trakcie zapiekania, posmaruj je oliwą zmiksowaną z suszonymi pomidorami!Źródło: Naj