Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koszyczki z makaronu z mięsem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Zagotuj litr osolonej wody, wlej łyżeczkę oleju. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucaj po jednym płacie lasagne i gotuj 5–6 minut. Wykładaj na blaszkę posmarowana olejem, obok siebie tak by się nie posklejały. Każdy płat przekrój na połowę.
Mięso podsmaż na oleju z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj maggi, ocet, pomidory bez zalewy i przyprawy. Podduś 5 minut. Mozzarellę pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z mię sem i zdejmij z ognia.
Foremki na muffinki wysmaruj cienko olejem. Do każdej włóż po dwa kawałki lasagne, tak by wypełniły całą foremkę (mają zachodzić na siebie). Do środka włóż po porcji mięsa. Zapiekaj przez 15–20 minut w 180oC. Od razu podawaj posypane natką.
Smakowicie!
By brzegi koszyczków nie wyschły w trakcie zapiekania, posmaruj je oliwą zmiksowaną z suszonymi pomidorami!Źródło: Naj