Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jajeczne

Kotleciki jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 4776

Dodano:

Odsłon: 6822

smaczna alternatywa dla mięsnych dań

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 6 szt
  • jako surowe 1 szt
  • bułka tarta 1
  • cebula 1/2 szt
  • olej
  • sól, pieprz, przyprawy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. cebulę pokroić w kosteczkę, usmażyć na oleju na rumiano,
    2. jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jajko surowe, 1 łyżkę bułki tartej, sól, pieprz, masa musi być dość ostro przyprawiona,
    3. formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiano na oleju,
    4. podawać np z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty,




    smazcnego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń