Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie ma sentymentu do klasycznego obiadu, jakim są soczyste kotlety mielone? To danie to prawdziwy hit polskiej kuchni, kojarzący się z domowym ciepłem i niedzielnymi spotkaniami przy stole. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, ten przepis na pewno ci się uda, a Jurek Sobieniak pokaże ci, jak przygotować idealnie miękkie i aromatyczne kotlety.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3571
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4220
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3571
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4220
Składniki
Warzywa drobno siekamy i mieszamy z solą i pieprzem.
Mięso mieszamy z doprawionymi warzywami i koncentratem pomidorowym.
Do masy mięsnej dodajemy płatki ziemniaczane i jajko. Dokładnie mieszamy do uzyskania gęstej masy.
Z gotowej masy robimy kulki po około 100g każda. Lekko je spłaszczamy i smażymy na rumiany kolor na oleju rzepakowym.
Szpinak mieszamy z utartym czosnkiem z solą i olejem. Lekko wygniatamy
Gotowe kotlety podajemy z szpinakiem i ulubionym sosem.