Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie ma sentymentu do klasycznego obiadu, jakim są soczyste kotlety mielone? To danie to prawdziwy hit polskiej kuchni, kojarzący się z domowym ciepłem i niedzielnymi spotkaniami przy stole. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, ten przepis na pewno ci się uda, a Jurek Sobieniak pokaże ci, jak przygotować idealnie miękkie i aromatyczne kotlety.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Warzywa drobno siekamy i mieszamy z solą i pieprzem.
Mięso mieszamy z doprawionymi warzywami i koncentratem pomidorowym.
Do masy mięsnej dodajemy płatki ziemniaczane i jajko. Dokładnie mieszamy do uzyskania gęstej masy.
Z gotowej masy robimy kulki po około 100g każda. Lekko je spłaszczamy i smażymy na rumiany kolor na oleju rzepakowym.
Szpinak mieszamy z utartym czosnkiem z solą i olejem. Lekko wygniatamy
Gotowe kotlety podajemy z szpinakiem i ulubionym sosem.