Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,chrupiące ,jak zrobicie raz to na pewno powtórzycie,są wspaniałe:)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Ugotowaną kaszę gryczaną dać do miski i wystudzić. Dodać bułkę tartą,jajka starte brokuły,usmażonę pieczarki z cebulką ,matke posiekana , i czosnkiem,wyrobić masę. Jeśli jest za rzadka dodać jeszcze tartej bułki. Posolić i popieprzyć ,jesli lubicie ostre smaki dodajcie papryczke chili drobno posiekaną.
Wyrobić rękoma masę ,formować nawilżonymi rękoma małe kotleciki ,obtaczać w tartej bułce i dawać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron,potem dać na ręcznik papierowy by tłuszcz się odsączył.
Smacznego życzę!