Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,chrupiące ,jak zrobicie raz to na pewno powtórzycie,są wspaniałe:)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1456
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1456
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Składniki
Ugotowaną kaszę gryczaną dać do miski i wystudzić. Dodać bułkę tartą,jajka starte brokuły,usmażonę pieczarki z cebulką ,matke posiekana , i czosnkiem,wyrobić masę. Jeśli jest za rzadka dodać jeszcze tartej bułki. Posolić i popieprzyć ,jesli lubicie ostre smaki dodajcie papryczke chili drobno posiekaną.
Wyrobić rękoma masę ,formować nawilżonymi rękoma małe kotleciki ,obtaczać w tartej bułce i dawać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron,potem dać na ręcznik papierowy by tłuszcz się odsączył.
Smacznego życzę!