Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie

Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18886

Dodano:

Odsłon: 1182

Super smaczny kotlet według mojego przepisu.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 15 dag gotowanej szynki
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • 1 pęczek świeżego rozmarynu
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku, lekko rozbić i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. W między czasie jajka roztrzepać z solą do smaku, papryką i posiekanym rozmarynem. Dodać drobno pokrojony ser i szynkę, wymieszać i wyłożyć na przygotowane kotlety. Włożyć do piekarnika i zapiec przez 15 minut, przed podaniem ozdobić świeżym rozmarynem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń