Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy w wersji z pazurkiem. Dodatek chrzanu idealnie łączy się ze smakiem mięsa
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Składniki
1. Umyty i osuszony schab rozkładam na desce przykrywam folią spożywczą i ubijam młotkiem według uznania
2. Po ubiciu opruszam z każdej strony pieprzem i solą. 3. Jedną stroną kładę do mąki, lekko otrzepuje po czym na stronie bez mąki smaruje warstwą chrzanu.
4. Mieszam wcześniej pogniecione płatki kukurydziane wraz z bułka tartą. 5. Tak przygotowany kotlet delikatnie obtaczam w rozkłóconym jajku po czym panieruję w bułce oraz pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażę z obu stron na złotobrązowy kolor :) Ja podałam z ziemniaczkami z koperkiem oraz z surówką z selera :) Smacznego !