Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy w wersji z pazurkiem. Dodatek chrzanu idealnie łączy się ze smakiem mięsa
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336690
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4035
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423171
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2611
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336690
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4035
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423171
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2611
Składniki
1. Umyty i osuszony schab rozkładam na desce przykrywam folią spożywczą i ubijam młotkiem według uznania
2. Po ubiciu opruszam z każdej strony pieprzem i solą. 3. Jedną stroną kładę do mąki, lekko otrzepuje po czym na stronie bez mąki smaruje warstwą chrzanu.
4. Mieszam wcześniej pogniecione płatki kukurydziane wraz z bułka tartą. 5. Tak przygotowany kotlet delikatnie obtaczam w rozkłóconym jajku po czym panieruję w bułce oraz pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażę z obu stron na złotobrązowy kolor :) Ja podałam z ziemniaczkami z koperkiem oraz z surówką z selera :) Smacznego !