Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy w wersji z pazurkiem. Dodatek chrzanu idealnie łączy się ze smakiem mięsa
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 64
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 64
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
1. Umyty i osuszony schab rozkładam na desce przykrywam folią spożywczą i ubijam młotkiem według uznania
2. Po ubiciu opruszam z każdej strony pieprzem i solą. 3. Jedną stroną kładę do mąki, lekko otrzepuje po czym na stronie bez mąki smaruje warstwą chrzanu.
4. Mieszam wcześniej pogniecione płatki kukurydziane wraz z bułka tartą. 5. Tak przygotowany kotlet delikatnie obtaczam w rozkłóconym jajku po czym panieruję w bułce oraz pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażę z obu stron na złotobrązowy kolor :) Ja podałam z ziemniaczkami z koperkiem oraz z surówką z selera :) Smacznego !