Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z kani

Kotlet schabowy z kani

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 6797

Dodano:

Odsłon: 40813

Smakują prawie identycznie jak kotlety schabowe - są mega soczyste i pyszne a skórka obłędnie chrupiąca! Robi się je błyskawicznie - w 15 minut!

Składniki

  • 2 kanie
  • jajko
  • bułka tarta
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • 2 łyżki mleka 3,2%
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • Sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kanie dokładnie myjemy za pomocą wilgotnej szmatki. Odcinamy nóżki, zostawiamy same kapelusze.

  2. W głębokim talerzu rozbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki mleka, przyprawiamy solą i pieprzem. Roztrzepujemy bardzo starannie za pomocą widelca.

  3. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Do bułki dodajemy listki świeżego tymianku, mieszamy.

  4. Kanie zamaczamy w roztrzepanym jajku - starannie z każdej strony. Następnie posypujemy bułką tartą z tymiankiem. Nadmiar bułki strzepujemy.

  5. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki masła i smażymy kanie z każdej ze stron na złoto.

  6. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami śląskimi, kaszą lub lekką sałatką.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń