Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną fasolką szparagową z bułką tartą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5758
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5758
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5217
Składniki
Fasolka szparagowa: 30 dkg fasolki szparagowej masło bułka tarta sól Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.
Przygotowanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Smacznego :)