Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety cielęce w ziołowym cieście"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Umyte, osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na cztery części. Każdą część rozbijamy na grubość około pół centymetra. Formujemy okrągłe kotlety. Nacieramy solą, zmiażdżonym czosnkiem, prószymy pieprzem.
Z mleka, jajek, mąki, szczypty soli i ziół prowansalskich robimy gęste ciasto naleśnikowe. Jeśli jest za rzadkie, dosypujemy trochę mąki.
Świeże zioła myjemy i drobno siekamy. Zioła mieszamy z ciastem naleśnikowym. Kotlety panierujemy w cieście.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem dwóch łyżeczek masła lub na klarowanym maśle. Następnie zmniejszamy płomień i na wolnym ogniu dosmażamy jeszcze 7-10 minut. Dekorujemy i podajemy.Źródło: Rewia