Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety cielęce w ziołowym cieście"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
Składniki
Umyte, osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na cztery części. Każdą część rozbijamy na grubość około pół centymetra. Formujemy okrągłe kotlety. Nacieramy solą, zmiażdżonym czosnkiem, prószymy pieprzem.
Z mleka, jajek, mąki, szczypty soli i ziół prowansalskich robimy gęste ciasto naleśnikowe. Jeśli jest za rzadkie, dosypujemy trochę mąki.
Świeże zioła myjemy i drobno siekamy. Zioła mieszamy z ciastem naleśnikowym. Kotlety panierujemy w cieście.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem dwóch łyżeczek masła lub na klarowanym maśle. Następnie zmniejszamy płomień i na wolnym ogniu dosmażamy jeszcze 7-10 minut. Dekorujemy i podajemy.Źródło: Rewia