Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety dewolaj z mintaja"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Składniki
Pestki dyni i słonecznika lekko prażę na suchej patelni, studzę, siekam nożem. Filety myję (zamrożone rozmrażam), osuszam ręcznikiem papierowym, oprószam solą, pieprzem, skórką cytryny.
Każdy filet posypuję częścią pestek, kładę przekrojony plaster sera, znów posypuję pestkami i zwijam w roladkę, oprószam wierzch przyprawami.
Roladki szczelnie owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, ze szczyptą papryki, maczam kolejno roladki, panieruję je w bułce tartej wymieszanej z resztą pestek. Smażę na rumiano na oleju. Osączam.
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z frytkami, ziemniakami z wody albo smażonymi. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie