Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podobnie jak Wiesia, mam ostatnio fazę na przeróżne kotleciki bezmięsne :-) tym razem zrobiłam z fasoli i grzybów leśnych. bardzo dobre, zdrowe i pożywne. polecam :-)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2573
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2573
Składniki
Dzień wcześniej fasolę zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na noc. Na drugi dzień gotujemy w świeżej wodzie do miękkości (ok. 3 godz.). Następnie odcedzamy i miksujemy blenderem. Grzyby zalewamy wodą na ok. 1 godz. (ja moczyłam całą noc). Gotujemy w tej samej wodzie ok. 1 godz. (pozostawiamy 2 - 3 łyżki wywaru, który dodajemy do masy z fasoli). Kroimy i na drobne kawałki. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i przesmażamy. Do zmielonej fasoli dodajemy cebulę z czosnkiem, grzyby, wywar z grzybów, przyprawy, jajka i bułkę tartą (tyle aby ciasto dało formować się w kotlety). Wszystko razem dokładnie mieszamy i wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy z obu stron do zbrązowienia. Gotowe kotlety podałam z sosem grzybowym (ugotowanym na bazie wywaru z suszonych grzybów) i sałatką z pomidorów. Smacznego :-) P.s. przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki