Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 923 Ocena: 10805
Dodano: 19.11.2020
Odsłon: 2663
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Papryki kroimy w krążki 2, 5 cm, wyjmujemy nasiona, zbędne części z papryk pozostawiamy, kroimy drobno, odstawiamy na bok.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, paprykę, którą wcześniej pokroiliśmy, oraz cebulę. Wsypujemy bułkę tarta, odlaną z zalewy kukurydzę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
3. Krążki z papryk układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w środek każdej papryki nakładamy farsz.
4. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach.
5. Przed podaniem polewamy jedną łyżka ketchupu na każdy krążek papryki.
6. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Blog_Mydlo_i_Powidlo 29 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł na paprykę:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 27 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Smaczny pomysl!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Facet_w_kuchni 22 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Fajne coś na ząb :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 19 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
10 ... w sam raz dla nas ;) Pycha :) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz