Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe kotlety nie tylko są smaczne mogą być również ozdobą świątecznego stołu a co najważniejsze szybo się przygotowuje i bez smażenia.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2059
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 73
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2059
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 73
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Składniki
1. Papryki kroimy w krążki 2, 5 cm, wyjmujemy nasiona, zbędne części z papryk pozostawiamy, kroimy drobno, odstawiamy na bok.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, paprykę, którą wcześniej pokroiliśmy, oraz cebulę. Wsypujemy bułkę tarta, odlaną z zalewy kukurydzę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
3. Krążki z papryk układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w środek każdej papryki nakładamy farsz.
4. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach.
5. Przed podaniem polewamy jedną łyżka ketchupu na każdy krążek papryki. 6. Smacznego.