Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, świetne kotlety bez mięsa. Możemy je jeść na ciepło z ziemniakami czy ryżem lub na zimno z bułką. Obie propozycje wydają się być wyśmienite, zwłaszcza, że kotlety na ciepło są pulchne i soczyste, a z pieczywem stanowią duet doskonały.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 211
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 211
Składniki
Pięć jajek obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu, smażymy na nim na szklisto cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki utarte tak jak jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy około 5 minut.
Przestudzone pieczarki łączymy z jajkami gotowanymi, jajkiem surowym, posiekaną pietruszką i bułką tartą. Trzemy drobno ser i dodajemy do masy. Masę ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem i wyrabiamy krótko, aż będzie zwarta i będzie można formować kotlety.
Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz, kotlety jajeczne obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron na rumiano. Kotlety jajeczno - pieczarkowe gotowe!