Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety kijowskie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5865
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5865
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Udka z kurczaka oczyść i wyjmij kości, zostaw tylko kostki w podudziu. Powstałą w ten sposób kieszeń natnij, aby mięso można było otworzyć jak książkę. Zdejmij skórę, ubij mięso i dopraw solą i pieprzem.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na łyżce masła. Do środka każdej kieszeni włóż podłużny kawałek masła i schłodzone, usmażone pieczarki. Mięso zepnij wykałaczką i wstaw do lodówki.
Zrób ciasto: mleko i mąkę wymieszaj. Dodaj jajko i lekko posól. Faszerowane kotlety namocz w cieście, a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do przyrumienienia.Źródło: Na żywo