Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety kijowskie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 51
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 51
Składniki
Udka z kurczaka oczyść i wyjmij kości, zostaw tylko kostki w podudziu. Powstałą w ten sposób kieszeń natnij, aby mięso można było otworzyć jak książkę. Zdejmij skórę, ubij mięso i dopraw solą i pieprzem.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na łyżce masła. Do środka każdej kieszeni włóż podłużny kawałek masła i schłodzone, usmażone pieczarki. Mięso zepnij wykałaczką i wstaw do lodówki.
Zrób ciasto: mleko i mąkę wymieszaj. Dodaj jajko i lekko posól. Faszerowane kotlety namocz w cieście, a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do przyrumienienia.Źródło: Na żywo