Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety kijowskie"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 150
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 159
Królowa grilla :)
Odsłon: 1302
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 150
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 159
Królowa grilla :)
Odsłon: 1302
Składniki
Udka z kurczaka oczyść i wyjmij kości, zostaw tylko kostki w podudziu. Powstałą w ten sposób kieszeń natnij, aby mięso można było otworzyć jak książkę. Zdejmij skórę, ubij mięso i dopraw solą i pieprzem.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na łyżce masła. Do środka każdej kieszeni włóż podłużny kawałek masła i schłodzone, usmażone pieczarki. Mięso zepnij wykałaczką i wstaw do lodówki.
Zrób ciasto: mleko i mąkę wymieszaj. Dodaj jajko i lekko posól. Faszerowane kotlety namocz w cieście, a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do przyrumienienia.Źródło: Na żywo