Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowy klasyk, kotlety mielone soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Według przepisu mojej mamy, zawsze najlepsze.....
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93583
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93583
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Składniki
Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 15 minut, potem dobrze odcisnąć.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, sól i pieprz. Cebulę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać do mięsa. Masę dobrze wyrobić (przez około 3-4 minuty), wlewając stopniowo 3-4 łyżki zimnej wody. Wilgotnymi dłońmi formować owalne kotlety, a następnie obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać smalec , kotlety smażyć na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.