Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowy klasyk, kotlety mielone soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Według przepisu mojej mamy, zawsze najlepsze.....
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 879
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 514
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 879
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 514
Składniki
Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 15 minut, potem dobrze odcisnąć.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, sól i pieprz. Cebulę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać do mięsa. Masę dobrze wyrobić (przez około 3-4 minuty), wlewając stopniowo 3-4 łyżki zimnej wody. Wilgotnymi dłońmi formować owalne kotlety, a następnie obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać smalec , kotlety smażyć na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.