Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowy klasyk, kotlety mielone soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Według przepisu mojej mamy, zawsze najlepsze.....
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17199
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 249
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 302
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17199
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 249
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 302
Składniki
Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 15 minut, potem dobrze odcisnąć.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, sól i pieprz. Cebulę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać do mięsa. Masę dobrze wyrobić (przez około 3-4 minuty), wlewając stopniowo 3-4 łyżki zimnej wody. Wilgotnymi dłońmi formować owalne kotlety, a następnie obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać smalec , kotlety smażyć na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.