Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten przepis :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7918
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1207
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7918
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1207
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
Sos: Do głębokiego naczynia dodajemy puszkę mleka kokosowego, masło orzechowe i dwie łyżeczki przyprawy curry. Mieszamy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy dwa surowe jajka, pięć łyżek wiórków kokosowych, sprasowany czosnek, płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, pół łyżeczki imbiru w proszku, pół łyżeczki cynamonu i łyżeczkę wędzonej papryki. Wyrabiamy dłonią do połączenia składników.
Z mięsa formujemy duże okrągłe kotlety i układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!