Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten przepis :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94013
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2760
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3555
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2327
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94013
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2760
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3555
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2327
Składniki
Sos: Do głębokiego naczynia dodajemy puszkę mleka kokosowego, masło orzechowe i dwie łyżeczki przyprawy curry. Mieszamy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy dwa surowe jajka, pięć łyżek wiórków kokosowych, sprasowany czosnek, płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, pół łyżeczki imbiru w proszku, pół łyżeczki cynamonu i łyżeczkę wędzonej papryki. Wyrabiamy dłonią do połączenia składników.
Z mięsa formujemy duże okrągłe kotlety i układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!