Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten przepis :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15252
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4950
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15252
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4950
Składniki
Sos: Do głębokiego naczynia dodajemy puszkę mleka kokosowego, masło orzechowe i dwie łyżeczki przyprawy curry. Mieszamy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy dwa surowe jajka, pięć łyżek wiórków kokosowych, sprasowany czosnek, płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, pół łyżeczki imbiru w proszku, pół łyżeczki cynamonu i łyżeczkę wędzonej papryki. Wyrabiamy dłonią do połączenia składników.
Z mięsa formujemy duże okrągłe kotlety i układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!