Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone "cztery sery" z pieczarkami - mocno serowe

Kotlety mielone cztery sery z pieczarkami - mocno serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9415

Dodano:

Odsłon: 1185

Nudny kotlet? Zapomnijcie:). Z takiej wersji będą zadowoleni miłośnicy serów. Ja do nich należę, dlatego zajadałam się nimi ze smakiem. Polecam!

Składniki

  • 300 g miesa mielonego
  • 300 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 50g sera pleśniowego z niebieską pleśnią
  • 50g sera cheddar
  • 50g sera gouda
  • 50g sera mozzarella
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.

  2. Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety.

  3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia wierzch posypujemy mozzarellą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń