Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nudny kotlet? Zapomnijcie:). Z takiej wersji będą zadowoleni miłośnicy serów. Ja do nich należę, dlatego zajadałam się nimi ze smakiem. Polecam!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7619
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2711
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7619
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2711
Składniki
Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.
Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia wierzch posypujemy mozzarellą.