Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jednej z grup na fb podpatrzyłam przepis na kotlety mielone w sosie musztardowym, postanowiłam spróbować jak smakują.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1223
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1223
Składniki
mięso przełóż do miski, wbij do niej jajo, dodaj otręby ( bułkę tartą), wyrób mięso dłońmi tak, żeby nie było zbyt rzadkie, dodaj sól, pieprz do smaku cebulę pokrój z kostkę, czosnek posiekaj na patelni rozgrzej olej i podsmaż na niej cebulę z czosnkiem, dodaj ją do mięsa i dokładnie wymieszaj formuj dłońmi kotlety, obtocz je w otrębach ( bułka tartej) i smaż na rumiano z obu stron usmażone kotlety przełóż na drugą czystą patelnię w garnku podgrzej wywar warzywny, w osobnej misce wymieszaj śmietanę z musztardą i łyżką mąki, następnie zahartuj tak powstały sos w misce gorącym wywarem, tak zahartowany sos dodaj do reszty wywaru, dokładnie wymieszaj kotlety zalej sosem do połowy ich wysokości i duś pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut możesz podawać z ulubionymi dodatkami