Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjne danie jeszcze naszych babć, odpowiednio uformowane i usmażone mięso mielone z różnymi dodatkami, obtaczane bułką tartą i smażone. Proponuję inną wersję mielonych.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 902
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 200
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 902
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 200
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Dodajemy bułkę tartą.
4. Następnie przyprawiamy papryką oraz solą.
5. Wsypujemy majeranek.
6. Wbijamy jajko.
7. Wyrabiamy masę mięsną.
8. Z mięsa robimy duży kotlet, rozpłaszczamy.
9. Kładziemy kawałek sera.
10. Następnie berlinkę i szczypiorek.
11. Roladki zawijamy.
12. Obtaczamy w bułce tartej.
13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.