Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjne danie jeszcze naszych babć, odpowiednio uformowane i usmażone mięso mielone z różnymi dodatkami, obtaczane bułką tartą i smażone. Proponuję inną wersję mielonych.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8674
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8674
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Dodajemy bułkę tartą.
4. Następnie przyprawiamy papryką oraz solą.
5. Wsypujemy majeranek.
6. Wbijamy jajko.
7. Wyrabiamy masę mięsną.
8. Z mięsa robimy duży kotlet, rozpłaszczamy.
9. Kładziemy kawałek sera.
10. Następnie berlinkę i szczypiorek.
11. Roladki zawijamy.
12. Obtaczamy w bułce tartej.
13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.