Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjne danie jeszcze naszych babć, odpowiednio uformowane i usmażone mięso mielone z różnymi dodatkami, obtaczane bułką tartą i smażone. Proponuję inną wersję mielonych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10474
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10474
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4636
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Dodajemy bułkę tartą.
4. Następnie przyprawiamy papryką oraz solą.
5. Wsypujemy majeranek.
6. Wbijamy jajko.
7. Wyrabiamy masę mięsną.
8. Z mięsa robimy duży kotlet, rozpłaszczamy.
9. Kładziemy kawałek sera.
10. Następnie berlinkę i szczypiorek.
11. Roladki zawijamy.
12. Obtaczamy w bułce tartej.
13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.