Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety mielone z orzechowym serkiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mielone mięso połączyć z siekaną cebulką i jajkiem, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju.
Orzechy włoskie posiekać, uprażyć na suchej patelni, mieszając. Serek naturalny połączyć z orzechami i nakładać go na usmażone kotlety, zapiec w nagrzanym piekarniku nastawionym na funkcję grill.
Podawać z czerwoną kapustą przesmażoną z winogronami. Gotowe danie posypać pistacjami.
Czerwona kapusta świetnie smakuje również, gdy dodamy do niej uduszone na maśle renety z imbirem.Źródło: Twoje Imperium