Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z płatkami czosnku

Kotlety mielone z płatkami czosnku

Autor:

Przepisów i artykułów: 658 Ocena: 6291

Dodano:

Odsłon: 413

Na zimne dni proponuje pyszne kotleciki o smaku i zapachu czosnku

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
  • Jajko
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 ogórki konserwowe
  • Papryka czerwona
  • ½ torebki ryżu
  • Sos w słoiczku z płatkami czosnku
  • Sól
  • Majeranek
  • Papryka ostra
  • Bułka do panierki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z płatkami czosnku

Przygotowanie

  1. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz majeranek.
    3. Następnie dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach oraz pokrojoną paprykę i ogórki.
    4. Na koniec mięso łączymy z ryżem, wyrabiamy i robimy kotleciki.

  2. 5. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    6. Po usmażeniu układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem z płatkami czosnku.

  3. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń