Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z płatkami owsianymi to równie smaczna alternatywa tradycyjnych mielonych. Doskonale sprawdzą się u osób z nietolerancjami pokarmowymi, które wykluczyły z diety jajka lub mąkę pszenną. Kotleciki są proste i szybkie do wykonania. Z pewnością przypadną do gustu całej Waszej rodzinie.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34358
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 63
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4772
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1393
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34358
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 63
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4772
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1393
Składniki
Do miseczki wsyp płatki owsiane i zalej je gorącą wodą. Odstaw na około 30 minut, żeby napęczniały i ostygły.
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę, następnie podsmaż na patelni z masłem na złoty kolor. Koperek opłucz i drobno posiekaj.
Do miski przełóż mięso, płatki owsiane, cebulę i koperek. Składniki dopraw solą i pieprzem, następnie wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę klarowanego masła. Zwilżonymi dłońmi uformuj równej wielkości kotlety.
Kotlety mielone z płatkami owsianymi smaż z dwóch stron na średnim ogniu przez około 20 minut.