Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kotlety mielone są najlepsze, ale czasem można je urozmaicić. Tym razem wersja z suszonymi pomidorami w środku.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1547
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1547
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Składniki
Cebulę pokroić w prążki, przyrumienić na patelni, posolić. Zmielić mięso, cebulę oraz 3 duże ząbki czosnku. Do mięsa dodać jajka i bułkę tartą do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą,pieprzem i słodką papryką. Z mięsa uformować płaskie placuszki, na wierzch każdego położyć cząstkę suszonego pomidora i zamknąć. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron aż będą gotowe. Kotlety pachnące czosnkiem i suszonymi pomidorami - pycha.