Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną pierzynką, w której ukryte są bogactwo smaków i aromatów. Każdy kęs to połączenie soczystych warzyw, które są zarówno zdrowe, jak i pełne smaku. Całość podkreślają kawałki chrupiących, kwaszonych ogórków konserwowych, dodając nuty orzeźwienia i wyjątkowego smaku. To danie, które zaskakuje zmysły i zachęca do sięgnięcia po kolejny kęs.
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 62
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 83
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 62
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 83
Składniki
1. Namocz chleb w mleku. Obierz cebulę i czosnek, a następnie zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach. 2. W dużej misce umieść mięso mielone, wbij jajko, dodaj sól, paprykę, oregano, namoczony chleb oraz starty czosnek i cebulę. Dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa mięsna.
3. Z mięsa formuj okrągłe kotlety i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko rozpłaszcz kotlety, tworząc wgłębienia w środku. 4. Piecz kotlety w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.
5. Pokrój paprykę konserwową oraz ogórki drobno, dodaj ketchup i dokładnie wymieszaj. Pokrój również pomidora w plastry, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 6. Po 30 minutach wyjmij kotlety z piekarnika i napełnij środek każdego kotleta farszem z papryki i ogórka.
7. Na kotletach ułóż plasterki pomidora i posyp je startym serem. 8. Ponownie umieść kotlety w piekarniku i zapiekaj przez kolejne 10 minut.
9. Gdy kotlety będą gotowe, podawaj je z surówką oraz ziemniakami. 10. Smacznego!