Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety Mirek to połączenie ziemniaków i ciągnącego się sera mozzarella. Sprawdź ten przepis i przygotuj danie na obiad lub kolację. To popisowe danie mojego męża, które powtarza przynajmniej raz w tygodniu
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 650
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1048
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 681
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 650
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1048
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 681
Składniki
Obrane ziemniaki ugotuj tradycyjnie w wodzie z dodatkiem soli. Odstaw do wystudzenia. Kiedy będą zimne, przeciśnij je przez praskę albo dokładnie rozgnieć. Dodaj rozgnieciony, posiekany czosnek, jajko oraz mąkę. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki.
Ser zetrzyj na tarce. Jeśli chcesz, aby wypłynął z wnętrza kotletów Mirek, możesz podzielić na kilka kawałków (tyle, ile będzie kotletów). W pierwszej wersji dodaj mozzarellę do składników, a w drugiej formując kotlety, włóż do środka i zlep.
Po uformowaniu kotletów, obtocz każdy z nich w bułce tartej i smaż z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z ulubionym sosem na zimno albo kwaśną śmietaną.