Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety rybne z jajkiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek.
Ryby rozmroź przez noc na górnej półce w lodówce (nie wkładaj ich do gorącej wody, bo stracą smak). Następnego dnia osącz je z wody, wytrzyj ręcznikiem papierowym i zmiel w maszynce do mięsa razem z rozdrobnioną wcześniej cebulą.
Do masy wbij surowe jajko, dosyp bułkę tartą i dopraw solą z pieprzem. Całość dokładnie wyrób, po czym na koniec dodaj pokrojone w kostkę ugotowane jajka.
Uformuj zgrabne kotlety, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych i usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe podawaj z warzywami ugotowanymi na parze i koperkiem.Źródło: Kurier TV