Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety rybne z jajkiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1191
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1191
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek.
Ryby rozmroź przez noc na górnej półce w lodówce (nie wkładaj ich do gorącej wody, bo stracą smak). Następnego dnia osącz je z wody, wytrzyj ręcznikiem papierowym i zmiel w maszynce do mięsa razem z rozdrobnioną wcześniej cebulą.
Do masy wbij surowe jajko, dosyp bułkę tartą i dopraw solą z pieprzem. Całość dokładnie wyrób, po czym na koniec dodaj pokrojone w kostkę ugotowane jajka.
Uformuj zgrabne kotlety, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych i usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe podawaj z warzywami ugotowanymi na parze i koperkiem.Źródło: Kurier TV