Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybno – ziemniaczane to pyszna propozycja na obiad. Do ich zrobienia można wykorzystać ziemniaki, co pozostały z obiadu z poprzedniego dnia. Tak samo dotyczy to ryby, jeśli piekliście bądź gotowaliście na parze i został trochę z obiadu, to jak najbardziej można wykorzystać taką porcję do kotletów. U mnie w domu sprawdziło się takie podanie ryby, troszkę to podchodzi pod przemyt ryby w ziemniakach, także propozycja obiadowa skierowana jest również do tych, co do zjedzenia ryb zmuszają się, a ryby są przecież bardzo zdrowe. Do tych kotletów użyłam fileta z dorsza, pyszny kotlet będzie również z innej ryby a z łososia to mega smaczny. Zachęcam więc, wypróbujcie zrobić takie. Ja swoje usmażyłam, ale można je również upiec, uprzednio tylko posmarować delikatnie olejem z wierzchu.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 884
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 315
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 884
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 315
Składniki
Ziemniaki ugotowałam i ostudziłam. Przecisnęłam przez praskę. Dorsza ugotowałam na parze. Ostudziłam. W misce rozdrobiłam dorsza widelcem na drobne kawałki i dodałam ziemniaki. Wbiłam jajko i przyprawiłam solą i pieprzem, dodałam szczypiorek i natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wyrobiłam masę. Uformowałam kotlety i obtaczałam je w mące, później w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłam na oleju na złoto brązowy kolor.
Zrobiłam sos do kotletów. Wymieszałam w misce jogurt i majonez. Dodałam starty na tarce o grubych oczkach ogórek kiszony i żółty ser. Przyprawiłam do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kotlety podawałam na ciepło.