Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna propozycja na piątkowy obiad, czyli kotlety rybno-ziemniaczane. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnej smażonej lub pieczonej ryby. Można je przygotować na świeżo - gotując ziemniaki i rybę na kilka godzin przed przyrządzeniem kotletów. Przepis sprawdzi się również na drugi dzień czyszcząc lodówkę z resztek ryby i ziemniaków z poprzedniego obiadu. Kotlety rybno-ziemniaczane to świetny sposób na przemycenie kwasów omega-3 u dzieci, które nie przepadają za smakiem ryby.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416289
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416289
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę. Upieczoną lub ugotowaną na parze rybę skrop cytryną i rozdrobnij widelcem. Składniki połącz w misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj równej wielkości kotleciki.
Do miski wbij jajko i rozbełtaj je widelcem.
Do osobnej miski wsyp bułkę tartą.
Kotlety rybno-ziemniaczane panieruj w jajku i bułce tartej.
Gotowe kotleciki smaż na rozgranym klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor.