Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dla osób, które preferują mięsa delikatne w lekkich sosach.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45689
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1499
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45689
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1499
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę, wstawiamy na ogień. W międzyczasie kroimy warzywa w kostkę i dorzucamy do gotującej się wody. Dajemy również liście laurowe, ziele angielskie. Paprykę wędzoną i pieprz ziołowy.
Kiedy całość się zagotuje wkładamy do rondelka kotlety, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Gotujemy schab pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości, u nas trwało to 1,5 godziny.
Miękki schab wyjmujemy z rondla, wyławiamy liście laurowe i cały sos miksujemy blenderem. Dodajemy do niego sos sojowy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Do sosu wkładamy z powrotem mięso, podgrzewamy. Kotlety schabowe gotowane w sosie paprykowym gotowe!