Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dla osób, które preferują mięsa delikatne w lekkich sosach.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 804
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14590
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 804
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14590
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę, wstawiamy na ogień. W międzyczasie kroimy warzywa w kostkę i dorzucamy do gotującej się wody. Dajemy również liście laurowe, ziele angielskie. Paprykę wędzoną i pieprz ziołowy.
Kiedy całość się zagotuje wkładamy do rondelka kotlety, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Gotujemy schab pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości, u nas trwało to 1,5 godziny.
Miękki schab wyjmujemy z rondla, wyławiamy liście laurowe i cały sos miksujemy blenderem. Dodajemy do niego sos sojowy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Do sosu wkładamy z powrotem mięso, podgrzewamy. Kotlety schabowe gotowane w sosie paprykowym gotowe!