Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dla osób, które preferują mięsa delikatne w lekkich sosach.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 562
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 562
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę, wstawiamy na ogień. W międzyczasie kroimy warzywa w kostkę i dorzucamy do gotującej się wody. Dajemy również liście laurowe, ziele angielskie. Paprykę wędzoną i pieprz ziołowy.
Kiedy całość się zagotuje wkładamy do rondelka kotlety, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Gotujemy schab pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości, u nas trwało to 1,5 godziny.
Miękki schab wyjmujemy z rondla, wyławiamy liście laurowe i cały sos miksujemy blenderem. Dodajemy do niego sos sojowy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Do sosu wkładamy z powrotem mięso, podgrzewamy. Kotlety schabowe gotowane w sosie paprykowym gotowe!