Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe w miodzie i tymianku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Fasolkę oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Fasolkę włożyć do posolonego wrzątku i gotować ok. 15 minut. Cebule obrać, grubo posiekać. Bulion zagotować z cebulą, wymieszać z musztardą, octem oraz miodem. Dolać 4 łyżki oleju i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ugotowane warzywa odcedzić, osączyć, zalać przygotowanym sosem. Odstawić na 10 minut. W tym czasie tymianek opłukać, osuszyć, odłożyć trochę do dekoracji, a resztę drobniutko posiekać i dodać do sałatki.
Kotlety schabowe opłukać, wytrzeć do sucha. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostały olej. Kotlety smażyć po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać je z sałatką ziemniaczaną. Danie udekorować świeżym tymiankiem.
Aby fasolka nie straciła witamin i soli mineralnych, ugotuj ją na parze: w specjalnym parowarze lub na silikonowym sitku nad garnkiem z wrzącą wodą.Źródło: Życie na gorąco