Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe smażone w cieście. Mięso wychodzi idealnie kruche, soczyste i delikatne. Wszystko za sprawą sekretnego składnika, jakim jest majonez. Dzięki temu schabu nie trzeba wcześniej moczyć w mleku i cebuli. Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68392
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2027
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68392
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2027
Składniki
Schab pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Kotlety oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Do miski wbij jajka. Dodaj majonez, skrobię ziemniaczaną, bułkę tartą i przyprawy. Składniki energicznie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej smalec. Plastry schabu zanurz w cieście, następnie przełóż na patelnię z roztopionym smalcem. Schabowe w cieście smaż z dwóch stron na złoty kolor.