Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie obiadowe
Patelnia, garnek
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie plastry, doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztarda
Kotlety podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Przekładamy do miski i zalewamy piwem. Odstawiamy.
Następnie przygotowujemy sos. Cebulę obieramyi kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek szklimy. Opruszamy mielona papryką, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażamy.
Kotlety z piwem przekładamy do garnka, dodajemy sos, bulion i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Na koniec rozkruszamy chleb bez skórki w celu zagęszczenia.