Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety serowe to połączenie dwóch składników, które kochają szczególnie najmłodsi członkowie rodziny – piersi z kurczaka i żółtego sera. Dzięki czemu otrzymasz mięciutkie, aromatyczne i rozpływające się w ustach kotlety. Danie możesz usmażyć lub upiec w piekarniku. Kotlety świetnie smakują jako element dania obiadowego, w towarzystwie puree ziemniaczanego i ulubionych warzyw. Domowy hamburger zyska ciekawy smak, jeśli zamiast typowych, wołowych burgerów użyjesz tych kotletów serowych.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Możesz także użyć zamrożonego mięsa i zetrzeć je na jarzynowej tarce (w postaci zamrożonej), dzięki czemu uzyskasz bardziej gładką konsystencję. Żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. Obydwa składniki umieść w misce. Następnie wbij jajka, dodaj majonez, obie mąki, suszone zioła, a na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj masę, aby stała się jednorodna.
Na dużej patelni rozgrzej olej, wykładaj porcje masy, aby powstały kotlety. Smaż z obydwu stron na złoty kolor, po czym odłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Kotlety serowe podawaj z tłuczonymi ziemniakami, ulubioną surówką lub duszonymi warzywami.