Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety w panierce z orzechów"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
35 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 15 zł • Przepis na 4 porcje
Kotlety opłukuję, osuszam i rozbijam tłuczkiem (zwłaszcza brzegi kotletów). Posypuję je pieprzem, solą i odrobiną papryki czerwonej.
Jajko roztrzepuję ze szczyptami soli i pieprzu. Na średnim ogniu rozgrzewam masło klarowane. Kotlety panieruję najpierw w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych orzechach.
Smażę kotlety na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron. Dekoruję połówkami orzechów i pietruszką.Źródło: Kobieta i życie