Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w ziołach"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 98
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 502
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 98
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 502
Składniki
Mięso umyć, pokroić na 6 plastrów, lekko rozbić. Ziemniaki ugotować, obrać i pokroić na mniejsze części. Rzodkiewki oczyścić i pokroić na kawałki.
Jajka roztrzepać i połączyć z mąką i ziołami, doprawić. Schab obtaczać w cieście ziołowym i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Na innej patelni i przesmażyć na maśle ziemniaki i rzodkiewkę, oprószyć siekaną natką pietruszki, posypać solą i pieprzem. Schab podawać z ziemniakami i rzodkiewką udekorowany szczypiorkiem.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium