Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety wieprzowe z piekarnika"
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 436
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 951
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 83
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 436
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 951
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 83
Składniki
Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i rozbij tłuczkiem. Szczególną uwagę zwróć na miejsca przy kostce. Nastę pnie ponacinaj kotlety w kilku miejscach po obwodzie, aby nie zwinęły się podczas pieczenia.
Przygotowane kotlety włóż do miski. Dodaj majonez wymieszany z curry, przyprawą do grilla, łyżeczką soli i musztardą. Wymieszaj całość, przykryj folią spożywczą i odstaw na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój w talarki. Ziemniaki wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Przekrój na ćwiartki lub ósemki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 5 minut.
Na dno formy do zapiekania wlej olej. Rozłóż krążki cebuli. Na nich ułóż zamarynowane w majonezie kotlety. Dookoła rozłóż odcedzone ziemniaki.
Piecz 30 min w 180 st. Posyp startym serem, dopiekaj 10 min. Udekoruj ziołami.Źródło: Świat kobiety