Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kapusty i mięsa mielonego"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Składniki
Kapustę umyć, drobno poszatkować i lekko posolić. Odstawić na około 2 godziny, aby puściła sok. Cebulę przesmażyć na oleju. Kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, 1 jajkiem, kaszą, cebulą oraz przyprawami.
Uformować kotlety, obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć krótko na silnym ogniu z obu stron, potem przykryć i trzymać na wolnym ogniu, aż „dojdą” w środku.
Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i marchewką albo podlać śmietaną, posypać żółtym serem i zapiec.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium