Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kapusty w sosie pomidorowym

Kotlety z kapusty w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 3404

pyszne, zachęcam do wypróbowania

Składniki

  • kapusta biała 1/2 główki
  • pieczarki
  • cebula
  • marchew
  • seler kawałek
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej, kasza manna
  • sól, pieprz, sos sojowy, jarzynka
  • sos: cebula
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory 1-2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • mąka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. kapustę drobno posiekać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odcisnąć, wystudzić,
    2. marchew i selera obrać, zetrzeć na grubej tarce, cebule i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać warzywa oraz umyte, posiekane pieczarki, dusić do miękkości, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym,
    3. wymieszać kapustę z pieczarkami, dodać jajko oraz 2 łyżki kaszy manny, odstawić do napęcznienia, doprawić do smaku,
    4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,
    5. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory pomidory, dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy, sos zagęścić mąką, zmiksować, doprawić,
    6. kotlety polać sosem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń