Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ciepło i na zimno,
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ugotować kaszę w osolonej wodzie, do miękkości. Ostudzić
Cebulę obrać i pokroić w talarki, zrumienić na patelni.
Połowę kaszy, twaróg, cebulę przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić w blenderze. Czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z 1 łyżeczką soli.
Do zmielonej masy dodać pozostałą kaszę, jajko, mąkę i czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Doprawić majerankiem.
Formować kotleciki, panierować w bułce lub otrębach, smażyć na małym ogniu,