Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z kaszy kuskus i serka"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Kaszę kuskus wsypuję do miski i zalewam osolonym wrzątkiem. Odstawiam (pod przykryciem) na 5 min, żeby spęczniała.
Marchew myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
Gdy kasza wystygnie, dodaję do niej marchew, serek śmietankowy i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem.
Dłonią formuję małe, płaskie kotleciki i smażę je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
30 min • Porcja 295 kcal • Przepis na 3-4 porcje.
Tylko 1,40 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie