Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe, delikatne kotleciki o zaskakującym smaku z pysznym sosem..
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Obrane ziemniaki i rzepę obgotować w lekko osolonej wodzie przez 10 minut. Wyjąć z wody i odłożyć na bok. Wodę doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj w niej jarmuż przez 4 minuty, następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Gdy ziemniaki i rzepa będą już wystarczająco chłodne, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Przełóż do dużej miski. Wyciśnij nadmiar wody z jarmużu i wrzuć do miski z ziemniakami, dodaj kolendrę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Uformuj ok. 12 kotletów.
Na patelni rozpuść masło z oliwą. Na rozgrzany tłuszcz kładź kotlety i smaż je po 5 minut na każdej stronie, aż uzyskają złoty kolor. Sos chilli wymieszaj z majonezem i podawaj z kotletami. !! Smacznego !! ;)