Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety te mogą być podawane jako dodatek do dania głównego, zastępując miesko, u mnie posłużyły jako dodatek do burgerów.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 91
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 91
Składniki
W garnku zagotować ok. 1 litra wody z dodatkiem soli, ziela angielskiego, liścia laurowego i oregano. Do wrzącej wody wsypać soczewicę, wcześniej opłukaną na sitku. Gotować 7 minut, następnie odcedzić soczewicę, wyciągnąć z niej ziele angielskie i liść laurowy. Odstawić do ostygnięcia.
Czosnek i cebulę drobno posiekać, buraka zetrzeć na tarce. Całość przesmażyć na łyżce masła przez 3-4minuty, a następnie przełożyć do naczynia, w którym znajduje się wcześniej ugotowana soczewica i wymieszać. Do powstałej masy dodać jajka, otręby, majeranek, paprykę oraz sól i pieprz. Całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Z tak powstałej masy tworzyc małe placuszki i smażyć na oleju kokosowym po 3-4 minuty z kazdej strony.