Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety te mogą być podawane jako dodatek do dania głównego, zastępując miesko, u mnie posłużyły jako dodatek do burgerów.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
W garnku zagotować ok. 1 litra wody z dodatkiem soli, ziela angielskiego, liścia laurowego i oregano. Do wrzącej wody wsypać soczewicę, wcześniej opłukaną na sitku. Gotować 7 minut, następnie odcedzić soczewicę, wyciągnąć z niej ziele angielskie i liść laurowy. Odstawić do ostygnięcia.
Czosnek i cebulę drobno posiekać, buraka zetrzeć na tarce. Całość przesmażyć na łyżce masła przez 3-4minuty, a następnie przełożyć do naczynia, w którym znajduje się wcześniej ugotowana soczewica i wymieszać. Do powstałej masy dodać jajka, otręby, majeranek, paprykę oraz sól i pieprz. Całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Z tak powstałej masy tworzyc małe placuszki i smażyć na oleju kokosowym po 3-4 minuty z kazdej strony.