Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kupiłam kiedyś taką mieszankę: płatki fasoli, kasza i suszone pomidory, postanowiłam dodać ją do kotletów z soczewicy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1190
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4576
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1190
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4576
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Składniki
1. kaszę ugotować w osolonej wodzie, 2. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać startą marchew, dusić chwilę, soczewicę wypłukać, zalać gorącym bulionem (ok 1 cm nad powierzchnie ziaren), dodać duszone warzywa, gotować na małym ogniu aż soczewica będzie miękka a płyn odparuje, przestudzić, wystudzić, dodać jajko oraz 2 łyżki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem, ostawić na pół godziny, 3. z masy formować kotlety, obtaczac w bułce tartej, smazyć na oleju, smacznego