Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2723
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1525
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2723
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1525
Składniki
Ugotować ziemniaki w mundurkach (muszą być twardawe). 2 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, surowe jajko, szczypiorek. Całość wymieszać, przeprawić do smaku.
Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na maśle.
Z jogurtu, chrzanu i przypraw przygotować sos.
Podawać na ciepło z sosem chrzanowym.