Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jarskie kotlety z farszem pieczarkowym. Przepis pochodzi z 438. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4884
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4884
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i ugnieść na purée lub przecisnąć przez praskę.
Masło roztopić na patelni. Wrzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojone pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i podsmażyć. Wkruszyć ser. Gdy się roztopi, zdjąć z ognia.
Do przestudzonego purée wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem.
Dłonie zwilżyć wodą. Nabrać porcję ciasta ziemniaczanego, rozpłaszczyć, nałożyć farsz. Zlepić i uformować zgrabny kotlecik. Obtoczyć w bułce tartej. W ten sam sposób zrobić kolejne kotlety i usmażyć na maśle klarowanym.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli.